Sayfalar

11.05.2016

Ateşböceği Yolu


Kristin Hannah favori yazarlarım arasında.Kitaplarında aile ilişkileri,sevgi,saygı ve sadakat,dostluk  konularına yer vermesi de bunda etkili diyebilirim.Bu kitapta da iki arkadaşın yıllar içinde birbirleri ve aileleriyle oluşan bağını anlatıyor.Gerçek dostluğun ne kadar değerli olduğunu anlatıyor.

Baştan söylemeli bol gözyaşı içermektedir.
Konusuna gelirsek;

Kitap 70 lerde başlayıp 2000'li yıllara kadar sürüyor.Bilmeyenler için 70-80'lerin moda ve  dönem şarkıları detaylı anlatılmış.

Kate Mularkey derslerinde başarılı,mutlu bir aileye sahip ancak okulda ve özel yaşantısında silik bir tiptir.En büyük sorunu hiç arkadaşı olmamasıdır.

Tully Hart büyükannesiyle yaşamaktadır.Uyuşturucu bağımlısı,serseri ruhlu annesi onu terketmiş ancak bir kaç yılda bir görmektedir.Tully anne özlemi içinde büyürken annesine olan özlemini kendi karakterine yansıtmış kendi duygularına önem veren,bencil bir genç kızdır.

Talihsiz bir olay gecesiyle başlayan hep dost kalmak adına birbirlerine verdikleri sözlere sadık kalmışlar son ana kadar birbirlerinin yanında olmuşlardır.

Kate ailesini kariyere tercih ederken,Tully hayallerini kurduğu kariyere kavuşmuştur.İnsanların onu örnek aldığı,şöhretin tadını çıkardığı bir yaşamı vardır.Ancak içindeki boşluk duygusu zaman zaman kendini göstermektedir.

Kate çocuklar ve eviyle ilgili işlerden boğuldu anlarda bir gün hep hayalini kurduğu yazarlığa dönebileceğini düşünmektedir.Ancak hiç beklemediği bir anda gelen hastalık tüm planlarını bozmuştur.

Tully işine ara verip tek dostu ve ailesi Kate'in yanında gelip ona destek olmuştur.

Her zaman planlı olan kate ölümünden sonrasını da planlamış çok sevdiği eşinin ve çocuklarına sevgisini anlatabilmek için günlük tutmaya başlamıştır.

Kate'in ölümü bile Tully ile olan dostluğunu koparamamıştır...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder